14:00

IK Gauthiod

Referat

Referat: BK Forward - IK Gauthiod

En riktig islossning för Forward och Eliyo Turkan. Inte varje dag vi får se en fyramålskytt och dessutom alla i rad. Redan efter 7 minuter satte Eliyo det första och det var ett typiskt Eliyomål – fintar och curlar in det i bortre. Strax efteråt 2 – 0, då Johan Chamoun lägger in bollen framför mål och Eliyo på rätt ställe på målvaktsreturen.

Samma sak vid trean, som definitivt avgör matchen, då Johan sprintar sig förbi en Gauthiodback, skjuter och Eliyo rakar in returen. Fjärde målet i början av andra, och Eliyo bröstar sig ren med målvakten och rundar till öppet mål. Sedan faktiskt Eliyo med i det femte också, som Linus Jansson kan nicka in i kamp med fyra rödtröjor.

Bra inledning av båda halvlekarna grundlägger en naturligtvis klar och rättvis trea. Gauthiod, som led av många spelare på skadelistan, hade chansen vid 2 – 0, då Andreas Carlström svarar för två högklassiga räddningar i samma anfall. En 2 – 1 där – i Gauthiods bästa period – kunde kanske satt nerv i matchen eller inte?

Om det var Forwards styrka eller Gauthiods svaghet som visade sig, låter vi vara osagt, men första kvarten av varje halvlek var i varje fall bäst i år. Samtidigt måste Gauthiod försöka få tillbaka spelare eller hitta på något annat – för dagens lag kommer få det svårt.

Vi ger en blomma – förutom till Eliyo – till Axel på mitten, som oftast fanns på rätt ställe, och satte bollen på ett enkelt och effektivt sätt. Även Marcus Kanto med mycket boll och tufft uppvaktad, och skönt att han lämnade utan alltför synliga besvär. Gauthiods mål i 92:a är avdelning grov bjudning av en annars felfri målvakt.

Andreas Wingårdh IK Gauthiod

Forward började aggressivt och rättvist med två mål tidigt. Sedan tycker jag vi kom igen och visst borde vi satt våra chanser till 2 – 1. Sedan 0 – 3 i halvlekens sista spark och 4 – 0 i andra halvleks indelning, vilket naturligtvis gör det svårt för oss. Men vi har den trupp vi har, och tre knäskador och två hjärnskakningar påverkar naturligtvis, då alla dessa är startspelare

Rikard Nilsson

Skönt med segern och dessutom hemma på vårt naturgräs. Vi börjar fantastiskt bra och får en bra utdelning, som naturligtvis påverkar matchen. Vi är det klart bättre laget och vinner naturligtvis helt rättvist.

Startade Andreas Carlström, Jesper Nilsson, Jens Arrby, Emil Rolland, Christoffer Alp, Johan Chamoun, Marcus Kanto, Axel Wetteus, Ludwig Karlsson, Eliyo Turkan, Linus Jansson

In kom Bilal Fousseni och Idiris (60), och Wilgot Rydborg, Sadam Hussein, Görgis Alan något senare